Pokaz kuchni molekularnej w wykonaniu Jeana Bosa, wykład Wiesława Ambrosa na temat kuchni staropolskiej i myśliwskiej, pokazy barmańskie oraz szereg konkursów dedykowanych m.in. carvingowi, sztuce gotowania i nakrywania do stołu to tylko część atrakcji przygotowanych w ramach IV Międzynarodowych Warsztatów Gastronomiczno-Hotelarskich przez Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.
Młodzi bytomianie po raz kolejny będą mieli okazję puścić wodze fantazji i pokazać, jak pięknie nakryć do stołu, a dla tych, którzy lepiej czują się z aparatem w dłoni niż za kuchennym blatem przygotowano konkurs fotograficzny "IV Międzynarodowe Warsztaty w obiektywie”.
Podobnie jak w ubiegłych edycjach w Międzynarodowym Konkursie Młodych Kucharzy rywalizować będą ze sobą uczniowie szkół gastronomicznych m.in. z Portugalii, Niemiec, Finlandii.
Impreza rozpocznie się w piątek, 9 marca, o 9.00 i potrwa do wieczora.
Źródło: www.bytom.pl