Pomimo chłodu i szarugi za oknem nie zwalniamy tempa. Tym razem Studio Jesień znalazło bezpieczną przystań w klimatycznej Restauracji Sushi Mnie w Bytomiu. Rozmawialiśmy o japońskiej kuchni, nowej płycie Tomasz Dawida "Haji" oraz spróbowaliśmy przygotować wymarzony ślub.
- W Bytomiu znaleźliśmy klimatyczne miejsce, gdzie sushi smakuje wyjątkowo. A to wszystko blisko rynku, w pięknej wąskiej uliczce, gdzie można poczuć prawdziwy klimat miasta nazywanego kiedyś małym Wiedniem - powiedział Rafał Szlaga, współprowadzący program Studio Jesień w Telewizji Sfera.
O pomyśle na otworzenie w tym klimatycznym miejscu restauracji, serwującej japońskiej specjały rozmawialiśmy z Przemysławem Szlachcicem i Piotrem Dudą. Panowie doskonale znają się na rzeczy i potrafią wyczarować nawet sushi z kurczakiem. O muzycznych inspiracjach oraz nowej płycie gawędziliśmy z Magdaleną Pal i Tomaszem Dawidem "Hają".
Sporo miejsca poświęciliśmy w programie przygotowaniom idealnego ślubu. O pracy ślubnej konsultantki rozmawialiśmy z Magdaleną Rogalą-Szczepańską z Agencji Ślubnej "Welon i Cylinder". Tajniki projektowania sukien ślubnych zdradziła nam Małgorzata Dudek z Salonu Sukien Ślubnych Le Mariage. Natomiast Anna Wrótniak ze studia tańca w Gliwicach pomogła nam opanować pierwszy taniec, ale nie tylko.
Odwiedził nas również prezes Stowarzyszenia Rodzin Górniczych, Ryszard Wyględacz. Na barbórkowy jarmark organizowany przez Sztolnię Królowa Luiza zaprosiła nas Justyna Dropik.